pedicure behandelingen

Als u voor de eerste keer naar mijn praktijk komt wordt er kort intake gesprek gehouden waarbij dan een persoonlijke anamnese kaart van u word ingevuld.

Op deze anamnese kaart komen uw persoonlijke gegevens te staan. Ook uw voetproblemen en of u bv. diabetes of reuma patiënt bent of bloedverdunners gebruikt worden hierop vermeld. Elke keer wanneer u een behandeling heeft wordt de kaart bijgewerkt en zo ontstaat uw dossier. Uiteraard worden uw gegevens vertrouwelijk behandeld en zijn ze voor niemand anders dan u in te zien.

2014 website 07.JPG

De standaard pedicurebehandeling bestaat uit het ontsmetten van de voet, het knippen van nagels het verwijderen van een eventuele likdoorn of ingroeiende nagel, verwijderen van eventueel overtollig eelt en het polijsten van de nagels. Tenslotte krijgt u bij een standaard pedicure behandeling een korte massage van de voeten.

Er is een uitgebreide behandeling mogelijk waarbij u na de standaard behandeling nog een verzorgend voetenbad krijgt en een uitgebreide massage met een verzorgende crème.

Als medisch pedicure heb ik een brede opleiding gehad. Hierdoor kan ik alle zogeheten risicovoeten behandelen, er is sprake van een risicovoet wanneer problemen aan de voeten kunnen ontstaan ten gevolge van reuma, diabetes, spasticiteit, ouderdom en verwaarlozing. Daarbij heb ik als medisch pedicure uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van orthesiologie, nagelregulatie en reparatie- en anti-druk technieken. Daarmee worden de behandelingsmogelijkheden van complexere voet- en nagelproblematiek groter ten opzichte van een normale pedicure. Als medisch pedicure werk ik volgens vastgestelde richtlijnen en weet ik wanner de cliënt moet worden doorgestuurd naar de (behandeld) arts. Verder werk ik als medisch pedicure op doelmatige wijze samen met andere zorgaanbieders.

Als medisch pedicure ben ik ingeschreven in het KwaliteitsRegister voor Pedicure (KRP). Het  KwaliteitsRegister voor Pedicures (KRP) is op 1 januari 2009 van start gegaan.  Het KRP is een landelijk en open systeem waarin gediplomeerde pedicures zich kunnen registreren, inclusief vermelding van hun behaalde zorgspecialisaties. Dit systeem is toegankelijk voor onder andere consument, zorgverzekeraars en medische professionals om gericht te zoeken naar een gekwalificeerde pedicure.

Indien uw voetklachten een medische indicatie hebben, krijgt u de behandelingskosten vergoed, ik behandel in mijn praktijk op die manier o.a. diabetisch- en reumapatiënten. U krijgt van mij na behandeling en betaling een factuur die u kunt inzenden naar uw zorgverzekeraar. Hierna krijgt u afhankelijk van uw zorgverzekeraar de kosten (grotendeels) vergoed.